I wszystko jasne! Jak prowadzić szkolenie, gdy w grupie jest osoba z dysfunkcją wzroku

Warszawa, 2015
Autorzy i autorki: Monika Dargas-Miszczak, Katarzyna Gajewska, Łucja Kornaszewska-Antoniuk, Katarzyna Lipka-Szostak, Monika Pacholec, Katarzyna Sekutowicz, Jan Szuster, Robert Więckowski

Publikacja wydana w ramach projektu Doświadczenia edukacji dorosłych osób niewidzących i słabowidzących w Europie („Experiences of Adult Education in Europe for blind or visually impaired people”) realizowanego w ramach Programu Grundtvig.

POBIERZ: I wszystko jasne!

Edukacja osób starszych – uwarunkowania, trendy, metody

Okładka - Edukacja osób starszychWarszawa, 2013
Autorzy i autorki: Edyta Bonk, Magdalena Bury-Zadroga, Karolina Buszkiewicz, Przemysław Kluge, Katarzyna Lipka-Szostak, Tadeusz Parnowski, Beata Podlasek, Julia Anastazja Sienkiewicz Wilowska, Magdalena Sikora, Beata Tarnowska, Anna Tylikowska, Paulina Wójcik, Joanna Zienkiewicz, Magdalena Zylik.

Publikacja powstała w ramach projektu Metody edukacji osób starszych współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2012-2013.

POBIERZ: Edukacja osób starszych

Prawo autorskie w działalności trenerskiej

Okładka - Edukacja osób starszychWarszawa, 2010
Autor: Jarosław Greser

Publikacja została wydana w ramach projektu TRENER NONSTOP finansowanego ze środków Rządowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2009

POBIERZ: Prawo autorskie w działalności trenerskiej

STOProcent jakości. Szkolenia w sektorze pozarządowym

Okładka - STOProcent jakościWarszawa, 2009
Autor: praca zbiorowa

Publikacja została wydana w ramach projektu STOPami ku lepszej jakości szkoleń realizowanego przy wsparciu udzielonym przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu Rzeczypospolitej Polskiej w ramach Funduszu dla Organizacji Pozarządowych.

POBIERZ: STOProcent jakości