Aktualizacja: zakończyła się pierwsza tura rekrutacji, wkrótce ogłoszenie kolejnej (mamy miejsca)

Wiosenne szkolenia międzynarodowe

W ramach dwóch edycji projektu Kompetentni i otwarci na różnorodność trenerzy na europejskim rynku zapraszamy członków i członkinie oraz pracowników Stowarzyszenia na zagraniczne działania edukacyjne.

Przygotowujemy ciekawą, międzynarodową i inspirującą pierwszą połowę 2022 roku i zapraszamy do udziału w zagranicznych szkoleniach, na które STOP otrzymał dofinansowanie z programu Erasmus+. Uruchomiamy rekrutację na wyjazdy edukacyjne w pierwszej połowie 2022 roku.

O PROJEKTACH: OTWARCI 1 i OTWARCI 2

SZKOLENIA

1. 17-21 stycznia 2022 (5 dni), Belgia, Antwerpia (UWAGA: planujemy nowy termin na wrzesień 2022)

TEMAT: Inclusive education in context in a diverse community
REALIZATOR: Karel de Grote University College
PROWADZĄCY: Wouter Smets i Sofie Peetroons
LICZBA OSÓB: 10 osób (szkolenie dla STOP)
Projekt Erasmus+: OTWARCI 2 – regulamin uczestnictwa

Szkolenie poświęcone uczeniu odpowiadającemu na potrzeby zmieniającego się i różnorodnego społeczeństwa. Więcej informacji wkrótce.

2. 13-19 marca 2022 (5 dni), Niderlandy, Assen

TEMAT: How to use art, digital technologies, outdoor activities and/or games, team work, peer learning and project method in education in a creative way
REALIZATOR: Quarter Mediation
Projekt Erasmus+: OTWARCI 1 – regulamin uczestnictwa

The course aims to train and improve the participants’ skills and competencies through creative learning by doing, hands-on, interactive interdisciplinary training activities by using digital technologies, art, outdoor activities, games, team work, peer learning and project method.

The course is appropriate for teachers at any level, of any subject head teachers, school inspectors, school counsellors, decision makers in the field of education, trainers. The course is aimed for adult education, therefore it focuses on the development of the participants related competencies and skills (e.g. teaching/training related skills, soft skills etc.)

3. 30 kwietnia – 7 maja 2022 (8 dni), Hiszpania, Eroles

TEMAT: Theatre of the Oppressed and Creative Tools for Change
REALIZATOR: Ulex Project (run by Col·lectiu Eco-Actiu)
Projekt Erasmus+: OTWARCI 1 – regulamin uczestnictwa

Ulex Project website (screen)This week-long event will bring together a group of richly talented facilitators and practitioners to share and explore creative tools that can be used in a variety of social change settings. It will take a cross/multi-disciplinary approach, drawing on theatre, story, image, dance, and music – and apply these to community empowerment, campaign development, and direct action.

WIĘCEJ: OGŁOSZENIE

Zapraszamy do przeczytania relacji naszych członkiń z innych kursów realizowanych przez Ulex Project: Teatr Uciśnionych w wydaniu Ulex Project i Reboot the Roots oraz Katalonia i równowaga, czyli Integral Activist Training.

4. 9-13 maja 2022 (5 dni), Czechy, Statek Vystice

TEMAT: Advanced course on leadership and training
REALIZATOR: The Czech Fundraising Center
LICZBA OSÓB: 10 osób (tylko STOP)
Projekt Erasmus+: OTWARCI 2 – regulamin uczestnictwa

Szkolenie poprowadzi organizacja, która ma bogate doświadczenie w pracy na rzecz społeczeństwa obywatelskiego i podnoszenia umiejętności liderskich oraz trenerskich osób zaangażowanych w zmianę społeczną (realizacja kilku edycji projektu POINT – Platform for Opportunities and Ideas in Non-Profit Training). Swoje szkolenia prowadzi wykorzystując wiele autorskich metod koncentrujących się na indywidualnej pracy z pojedynczymi osobami jak i zespołami w celu wspierania efektywnego i zrównoważonego rozwoju ich organizacji i społeczeństw.

Zapraszamy do przeczytania relacji naszych członkiń ze szkolenia realizowanego przez Czech Fundraising Center w projekcie POINT – Na czeskim statku.

5. 21-28 maja 2022 (8 dni), Hiszpania, Eroles

TEMAT: Empowering collaboration
REALIZATOR: Ulex Project (run by Col·lectiu Eco-Actiu)
Projekt Erasmus+: OTWARCI 1 – regulamin uczestnictwa

Ulex Project website (screen)This training is structured around core elements of our Transformative Collaboration training. Building on those key elements participants will choose strands and modules covering:

• Effective and Transformative Collaboration
  • Anti-Oppression and the creation of spaces for empowered inclusion
  • Conflict transformation
  • Mindfulness for social change.

We’ll explore skills for truly embodying our values in the ways we work together – and gaining understanding that can make our ways of organising truly empowering and effective.

6. 6-10 czerwca 2022 (5 dni), Dania, Kopenhaga

TEMAT: Digital Storytelling Facilitator Course
REALIZATOR: Digital Storylab
LICZBA OSÓB: 8 osób (szkolenie dla STOP)
Projekt Erasmus+: OTWARCI 2 – regulamin uczestnictwa

Kurs adresowany do osób zainteresowanych poszerzoną pracą metodą Digital Storytelling (w ujęciu Storycenter) będzie koncentrował się zarówno na technicznych, narracyjnych, jak i interpersonalnych aspektach pracy z grupą.

ZGŁOSZENIA

Poprzez formularz poniżej lub klikając na LINK (formularz otworzy się w nowym oknie).

PYTANIA

Ewentualne pytania i wątpliwości należy przesłać na adres koordynatorki projektów: Anna Skcz – anna.skocz@stowarzyszeniestop.pl