Teatr Obrazu jako środek wyrazu Uciśnionych

Zapraszamy na szkolenie realizowane przez naszą członkinię Martę Sykut. Szkolenie odbywa się w ramach upowszechniania szkolenia „Theatre of the Oppressed training” zrealizowanego 23-30 marca 2019 w Hiszpanii (organizator: ULEX) w ramach projektu Kompetentni trenerzy NGO na europejskim rynku realizowanego ze środków Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na zasadach Programu Erasmus+ sektor Edukacja dorosłych.

Teatr Obrazu, fot. Ulex

fot. Ulex

PODCZAS SZKOLENIA:

• Dowiesz się czym jest Teatr Uciśnionych, jak to się stało, że Augusto Boal go stworzył oraz poznasz jego podstawowe pojęcia
    • Doświadczysz, a następnie dowiesz się dlaczego gry są ważnym elementem Teatru Uciśnionych i gdzie znaleźć inspirację do wykorzystania w swoich warsztatach …
    • …i wspólnie zastanowimy się jak dopierać gry do tematu
    • Poznasz różne sposoby prowadzące do stworzenia Obrazu, który będzie gotowy do wystawienia przed „widownią”
    • Sprawdzisz, w jaki sposób można z Teatrem Obrazu pracować i jakie są tej pracy efekty

PROWADZĄCA

Marta Sykut – psycholog, trener umiejętności miękkich, na co dzień konsultant ds. szkoleń i rozwoju , certyfikowany trener Points of You®, pasjonatka pracy z obrazem i ruchem, które pozwalają wsłuchać się w swoje ciało, emocje i umysł.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Miejsce: Stowarzyszenie STOP, ul. Nowolipki 9 B
    Termin: 28 września 2019, godz. 9:00-17:30 (z przerwą 13:00-14:30)

Cena: 70 zł – członkowie i członkinie STOP (z uregulowanymi składkami), 150 zł  – osoby spoza STOP

Płatności należy dokonać najpóźniej do 23 września. W przypadku rezygnacji ze szkolenia po tym terminie zwracamy 90% wpłaconej kwoty. Wystawiamy faktury.

Zgłoszenia

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (do 23 września)

PYTANIA?

Napisz do nas: biuro@stowarzyszeniestop.pl