Eko-trenerka i Eko-trener na edukacyjnym szlaku, czyli jak rozwijać kompetencje ekologiczne w sobie i w innych

Zapraszamy Was na spotkanie poświęcone naszym działaniom w ramach projektu Eco-Active for Planet łączącego aktywności edukacyjne z dbaniem i ochroną naszej planety, która mierzy się obecnie z wieloma problemami środowiskowymi i ekologicznymi.

Chcemy pokazać, że każdy i każda z nas może prowadzić swoje działania, które połączone razem mogą odegrać dużą rolę w ochronie naszej planety. Ważne jest też kształtowanie eko-nawyków wśród kadry trenerskiej i realizatorów szkoleń aby zmniejszyć negatywny wpływ działalności szkoleniowej na środowisko. Sami staramy się podążać tymi zasadami, więc będzie okazja do sprawdzenia nas i dyskusji!

TERMIN: 22 lipca (piątek), g. 15-18
MIEJSCE: Stowarzyszenie STOP, Warszawa, ul. Nowolipki 9B (MAPA)
Udział bezpłatny

PROGRAM:

15-16.15 – Eko-komptencje i eko-nawyki w działaniach edukacyjnych – chcemy przedstawić Wam owoce naszej pracy, które stworzylismy, aby wspierać trenerów i trenerki w braniu odpowiedzialności za ekologinczne aspekty ich praktyki edukacyjnej. Jesteśmy ciekawi Waszych opinii na ich temat, zwłaszcza, że chcemy, aby stały się one jednym ze standardów wyznaczających jakość naszej działalności edukacyjnej.

16.15-16.30 – przerwa

16.30-18.00 – Gra zasad – wspólnie rozegramy partię prototypu gry symulacyjnej opowiadającej o zasadach permakultury z bardzo oryginalnej perspektywy. Gracze wcielą się w kolonię pewnych owadów, które wspólnie będą musiały rozwikłać serię wyzwań i problemów. W trakcie spotkania rozegramy uproszczony wariant gry.

OSOBY PROWADZĄCE

Agnieszka Borek – certyfikowana trenerka STOP. Wspiera organizacje społeczne w długich i ambitnych procesach rozwojowych. Aktywistka społeczna, liderka projektu Eco-Active for Planet. Joginka.

Marcin  Mitzner – trener, projektant gier. Pomysłodawca, założyciel i dyrektor merytoryczny Games Development. Autor ponad 300 gier przestrzennych, symulacyjnych, szkoleniowych i systemowych. Laureat nagrody IMPULS Kultury MIK oraz Warszawskiej Nagrody Edukacji Kulturalnej za projekty gier edukacyjnych.

ZGŁOSZENIA

Zgłoś sie wypełniając formularz poniżej lub kliknij TUTAJ

Kontakt: Paulina Sierzputowska – paulina@stowarzyszeniestop.pl, tel. 724 737 117