Drogie Członkinie, Drodzy Członkowie STOP!

Coraz bliżej do kolejnego Walnego Zgromadzenia Członków i Członkiń Stowarzyszenia STOP. Jak co roku – albo i częściej – spotykamy się, żeby porozmawiać o ważnych dla organizacji sprawach, załatwić potrzebne kwestie formalne, po prostu się spotkać.

Tegoroczne Walne Zgromadzenie (4 czerwca), jak co dwa lata, ma również charakter wyborczy – kończy się kadencja Zarządu i Komisji Rewizyjnej. I przed nami kolejne wybory do obu tych ważnych organów.

Bardzo nam zależy, żeby przed czerwcowym Walnym każda członkini i każdy członek STOPu zastanowił się, czy nie widziałby siebie w roli członka/członkini zarządu lub komisji rewizyjnej. Jesteśmy organizacją członkowską, bazującą na zaangażowaniu tych, którzy postrzegają STOP jako ważną i sensowną organizację. Chcielibyśmy bardzo, aby osoby, które uważają, że mogą do STOPu wnieść swoje kompetencje, doświadczenia, energię i chęć działania, miały taką możliwość.

Bardzo Was do tego zachęcamy – STOP jest silny siłą swoich ludzi. I tej siły, świeżego spojrzenia, zaangażowania bardzo potrzebuje. Zależy nam, aby do składu Zarządu dołączyły osoby, które mają chęć i pomysł na działanie. Zdecydowanie potrzeba nam nowych perspektyw, pomysłów i energii, po prostu „świeżej krwi”!

Wiemy, że nie jest łatwo zdecydować się na kandydowanie, bo to kolejne obciążenia, zobowiązania, ale z doświadczenia zapewniam Was, że organizacja i jej organy funkcjonują skutecznie, wiele spraw jest porządnie ułożonych, dyrektorka i zespół robią wszystko, żeby realizować misję i zapewnić sprawne działanie, Komisja Rewizyjna wspiera Zarząd, Rada Superwizorów czuwa nad jakością oferty, Komisja Certyfikacyjna dba o proces certyfikacji. Sytuacja finansowa nie jest w fazie rozkwitu (jak obecnie w większości organizacji), ale źle też nie jest. Jeśli ktoś z Was myśli, że zgłoszenie kandydatury mogłoby oznaczać rywalizowanie z obecnymi członkami zarządu, dla uspokojenia i zachęcenia Was informujemy, że nie wszyscy członkowie obecnego Zarządu będą kontynuować swoją misję, więc miejsca wolne będą na 100%:)

Zastanówcie się proszę, czy to nie jest miejsce dla Was. Jeśli mielibyście jakieś pytania, wątpliwości – odzywajcie się. A jeśli już podejmiecie decyzję, to dajemy Wam możliwość zaprezentowania się i swoich pomysłów innym członkom i członkiniom organizacji – wyślijcie nam krótką informację o sobie i swoim pomyśle na zaangażowanie w STOP, a my udostępnimy je pozostałym osobom. Niech wybory do władz stowarzyszenia 4 czerwca 2016 r. będą jak najbardziej świadome.

Zapraszamy! Włączcie się w rozwój Stowarzyszenia STOP!
W imieniu Zarządu Stowarzyszenia STOP – Piotr Henzler

Macie pytania? Piszcie na biuro@stowarzyszeniestop.pl