Zarząd i biuro

Agnieszka Borek
Agnieszka BorekPrezeska zarządu
Jestem trenerką, badaczką społeczną, joginką. Od lat wspieram procesy rozwojowe w organizacjach, a niedawno rozpoczęłam swoją przygodę z venture philanthropy. Liderowałam wielu śmiałym przedsięwzięciom społecznym, z których znakomita część ma się dobrze i przynosi dobre rezultaty.

Ze STOPem jestem związana od 2004, czyli dnia gdy zaczęłam IV Szkołę STOP, która była jednym z ważniejszych kamieni milowych na mojej ścieżce. Zaraz potem zostałam członkinią STOP i tak już pewnie pozostanie, bo STOP miał i ma silny wpływ na mój rozwój zawodowy i osobisty. Byłam w zarządzie STOP w trzech kadencjach. W czerwcu 2020 ponownie kandydowałam do zarządu ponieważ chcę dowieźć do mety, to co zaczęliśmy wspólnie robić zarządowo w kadencji 2018-2020. Zależy mi zwłaszcza na podnoszeniu atrakcyjności i dostępności oferty STOP dla naszych członków i członkiń.

Grzegorz Idziak
Grzegorz IdziakWiceprezes zarządu
Od 2009 roku członek STOP, a od 2019 członek Zarządu STOP. Absolwent III Szkoły Trenerów STOP (2003-2004). Trener, coach, tutor, właściciel i dyrektor placówki doskonalenia nauczycieli Percepti Edukacja. Aktywny trenersko w obszarze systemu oświaty, organizacji pozarządowych, inicjatyw społecznych.

W pełnieniu funkcji w Zarządzie STOPu najbardziej zależy mi na przeprowadzeniu strategicznych zmian związanych ze zwiększeniem dostępności oferty STOPu dla członków. Szczególnie interesuje mnie zwiększenie zaangażowania w proponowane aktywności członków STOPu spoza Warszawy i najbliższych okolic. Sam mieszkam w Zielonej Górze i wiem jaką barierę w tym zakresie może stanowić odległość od Stolicy. Zależy mi na rozwinięciu wykorzystywania nowoczesnych technologii oraz organizowania różnych wydarzeń dla członków STOP w różnych częściach Polski.

Anna Skocz
Anna SkoczCzłonkini zarządu
Działaczka organizacji pozarządowych od blisko 20 lat. Trenerka, Absolwentka IX Szkoły Trenerów STOP, członkini organizacji od 3 lat.

Trenerka i wieloletnia koordynatorka projektów (lokalnych, regionalnych, krajowych i międzynarodowych i międzykontynentalnych) finansowanych ze środków publicznych i prywatnych (CSR), posiada doświadczenie w pracy w każdym z 3 sektorów (prywatnym, publicznym i pozarządowym). Doświadczony pracownik młodzieżowy Prywatnie podróżniczka zafascynowana międzykulturowością, do świata podchodzi z ciekawością, uwielbia wyzwania.

Marta Sykut
Marta SykutWiceprezeska zarządu
Psycholożka, facylitatorka, trenerka umiejętności miękkich, na co dzień konsultant ds. szkoleń i rozwoju , certyfikowany trener Points of You®, pasjonatka pracy z obrazem i ruchem, które pozwalają wsłuchać się w swoje ciało, emocje i umysł. Działa w I, II i III sektorze.

Do STOPu dołączyłam ok 5 lat temu. Dzięki mojemu doświadczeniu i zaangażowaniu w wolontariacką działalność w projekcie Akademia Przyszłości (projekt Stowarzyszenia Wiosna) znalazłam się w gronie członkiń i członków Naszego Stowarzyszenia, do którego przyciągnęła mnie możliwość poznania innych szkolących osób i możliwość rozwiania swoich umiejętności w ich gronie. Cenna była również dla mnie możliwość udziału w wyjazdach międzynarodowych.

Moja dodatkowa osobista misja to organizowanie przynajmniej raz w roku warsztatu dla członków i członkiń, którego celem jest zadbanie o siebie (Podaruj sobie luz, Jakie nosisz okulary?)

Łukasz Szewczyk
Łukasz SzewczykCzłonek zarządu
Od 2017 roku członek STOP, członek zarządu (od 2019r.), certyfikowany trener I stopnia. Aktywny głównie w obszarze edukacji audiowizualnej – działa w ramach Stowarzyszenia Pracownia Filmowa COTOPAXI. Absolwent polityki społecznej na UW, uczestnik wielu szkoleń i programów (m.in. PROMENGO adresowanego do kadry menadżerskiej NGO). W STOPie zaangażowany m.in. w przygotowanie i realizację projektów międzynarodowych (Kompetentni i otwarci na różnorodność trenerzy na europejskim rynku, Education by the way), 21. Szkołę Trenerską STOP (opiekun procesów).

Ważny jest dla mnie m.in. dalszy rozwój oferty skierowanej do członków i członkiń – przede wszystkim udział w szkoleniach międzynarodowych, ale również krajowe, regionalne i lokalne formy samorozwoju; zwiększenie wewnętrznej dyskusji dotyczącej metodologii edukacji osób dorosłych, waloryzacja znaczeń certyfikatów trenerskich STOP.

Paulina Sierzputowska
Paulina SierzputowskaDyrektorka, Pełnomocnik zarządu
Ze STOPem jestem związana od 2009 roku. Od tego czasu rozpoczęła się moja życiowa przygoda z organizacjami pozarządowymi. Działam na rzecz edukacji osób dorosłych oraz wspieram w rozwoju trenerów i trenerki jako organizator szkoleń. Ważne jest dla mnie promowanie idei uczenia się przez całe życie wśród organizacji w Polsce i w Europie oraz dostęp do dobrej i profesjonalnej oferty szkoleniowej. W STOPie zajmuje się zarządzaniem pracą biura i finansami, koordynacją projektów międzynarodowych i ogólnie nadzorem nad wszystkimi działaniami i projektami STOP.

Zajmuję się także projektowaniem stron i projektowaniem graficznym. Zafascynowana jestem możliwościami jakie daje korzystanie z otwartych zasobów oraz z nowych technologii.

Katarzyna Fusiek
Katarzyna FusiekKoordynatorka ds. członkowskich i szkoleń
Psycholożka-seksuolożka, trenerka, od zawsze związana z trzecim sektorem – aktualnie, poza STOP, z Fundacją Big Brothers Big Sisters of Poland oraz Społecznym Komitetem ds. AIDS. Absolwentka XV Szkoły Trenerskiej, specjalistka ds. jakości szkoleń w ramach projektu SIRES, w którym STOP był partnerem.

W STOPie zajmuję się kwestiami związanymi ze sprawami członkowskimi oraz szkoleniami, wspieram codzienną pracę biura.

KOMISJA REWIZYJNA

1. Daria Sowińska-Milewska – przewodnicząca