Zapraszamy na warsztaty!

12 października 2019 zapraszamy na Minifestiwal Trenerski odbywający sie w ramach Dni uczenia się dorosłych podczas, którego można wziąć udział w dwóch warsztatach: pierwszy z nich daje możliwość poznania różnych metod pracy ze storytellingiem i budowania relacji z odbiorcą za pomocą opowiadania historii, drugi warsztat  pokaże jak poradzić sobie zaskakującymi sytuacjami podczas szkoleń i pracy z grupą.

Festiwale trenerskie to inicjatywa edukacyjna Stowarzyszenia Trenerów Organizacji Pozarządowych STOP wspierająca trenerów i trenerki w ich rozwoju, promująca trendy edukacyjne, przekazująca wiedzę i pomagająca w zdobyciu umiejętności.

Warsztaty skierowane są do osób pracujących z grupami: facilitatorów, trenerów, edukatorów. Forma miniwarsztatu (2 godziny) pozwala na zapoznanie się z tematem, zobaczenie praktycznych możliwości zastosowania nowych metod/narzędzi (np. storytellingu) i stanowi zachętę do podjęcia dalszych kroków umożliwiających pogłębienie tematu (udział w dalszych szkoleniach, własna nauka poprzez materiały publikowane i dostępne w sieci).

GDZIE?

Warsztat Warszawski
pl. Konstytucji 4, Warszawa
duża sala na parterze

KIEDY?

12 października 2019 /sobota/
godz. 10.15-14.30 (rejestracja od 10.00)

UDZIAŁ BEZPŁATNY

Harmonogram

1.STORYTELLING JAKO FORMA BUDOWANIA RELACJI Z ODBIORCAMI (godz. 10.15-12.15)

prowadzące: Anna Pawłowska, Olga Wieczorek-Trzeciak

Podczas zajęć doświadczysz, jak osobiste historie wpływają na emocje odbiorców. Wspólnie z grupą będziesz odkrywać istotę tworzenia autentycznych historii oraz dowiesz się jak koncepcję storytellingu można wdrożyć do praktyki budowania silnej więzi z odbiorcami. Poznasz różne metody pracy ze storytellingiem oraz zwiększysz umiejętność budowania historii oraz wypracowywania osobistych opowieści.

Warsztat inspirowany szkoleniem “Enhance Civic Competences throught Storytelling” realizowanym przez Storie Di Mondi Possibli, w którym trenerki uczestniczyły w Rzymie w maju 2019 roku.

2.NIE DAJ SIĘ ZASKOCZYĆ, CZYLI TRUDNE SYTUACJE W PRACY TRENERSKIEJ (godz. 12.30-14.30)

prowadząca: Edyta Gleich

Warsztat pomoże Ci poradzić sobie w nieprzewidzianych, zaskakujących (żeby nie powiedzieć krytycznych) sytuacjach, które przytrafić się mogą każdemu osobie podczas prowadzenia szkoleń. Nauczysz się korzystać z własnego potencjału, dostępnych możliwości  i potencjału innych by nieprzewidziane trudności “przekuć” w sytuacje edukacyjne i okazje do uczenia się. Wzmocnisz swoją kreatywną część  i nabierzesz odwagi do działania  w warunkach zmiany.

Prowadzące

Edyta Gleich
Działa na styku biznesu i organizacji pozarządowych od ponad 20 lat, szkolenia prowadzi od 18 lat. Czerpie i przekazuje wiedze, energię i zasoby miedzy tymi dwoma sektorami. Dawno temu myślała, że należy być specjalistą wyłącznie w jednej dziedzinie – dzisiaj wie, że można się interesować wieloma obszarami i że są inni którzy też tak mają. Ukończyła Szkołę Trenerów Meritum, absolwentka Szkoły Liderów PAFW III edycji.
Anna Pawłowska
Trenerka umiejętności społecznych, urzędniczka budująca mosty między samorządem a organizacjami pozarządowymi, upowszechniająca idee społecznego zaangażowania mieszkańców, szczególną sympatią darzy wolontariat, Stowarzyszenia Wspierania Aktywności Lokalnej CAL i Stowarzyszenia Trenerów Organizacji Pozarządowych.
Olga Wieczorek-Trzeciak
Trenerka i psycholog związana ze Stowarzyszeniem Q Zmianom, od kilkunastu lat pomaga rozwijać się ludziom w różnym wieku, grupom i zespołom, pracując w nurcie psychologii humanistycznej, prowadząc warsztaty, treningi interpersonalne, treningi twórczości, komunikacji, uczenia się, a także sesje action-learningu.  Miłośniczka zwierząt, przyrody oraz kultury Włoch.

ZGŁOSZENIA

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (formularz otworzy się w nowym oknie)

Stowarzyszenie Trenerów Organizacji Pozarządowych
Paulina Sierzputowska