Zapraszamy na polsko-bułgarski warsztat tworzenia wspólnych opowieści

Zapraszamy Was 21 czerwca 2023 na warsztat online, który sTOP realizuje razem z  Europe Direct Information Centre. Warsztaty są częścią projektu Memories Across Europe, którego celem jest realizacja działań edukacyjnych dla dorosłych i osób starszych z wykorzystaniem metodologii autobiograficznej i storytellingu.

• 21 czerwca 2023, 16.00-18.00 (CEST)
  • platforma Zoom
  • udział bezpłatny
  • warsztat w języku angielskim

O CZYM JEST WARSZTAT?

Motywem przewodnim warsztatu będą różnorodne powiązania polsko-bułgarskie. Te z obszaru podróży, jak i te z obszaru przyjaźni, relacji, historii. Grupa, którą zaprosi nasza organizacja partnerska chce się czegoś dowiedzieć o Polsce, o nas i miejscach z których pochodzimy. Ale też chce nam przedstawić swoje miejsca, zainteresowania – swoje historie
związane z Polską.

Warsztat pozwoli poznać się mieszkańcom obu krajów. Przybliży historie łączące Polskę i Bułgarię, pozwoli poszukać elementów łączących oba kraje. Może będą to historie przyjaźni, może pierwszych wakacji, a może odkryć i zaskoczeń? To pozostawiamy osobom uczestniczącym. Przynieście na spotkanie zdjęcia lub pamiątki (jeśli posiadacie), które mogą być pretekstem do rozmowy. Albo przygotujcie zdjęcie, które przedstawi Wasz region, miasto, okolicę.

Jeśli i Ciebie interesują ludzie, lubisz nawiązywać kontakty i przynajmniej w stopniu podstawowym porozumiewasz się po angielsku to właśnie warsztat dla Ciebie. Będzie miło, luźno, ciekawie.

Zapraszamy 21.06.2023 w godzinach 16.00-18.00 na onlinową podróż do Bułgarii i do Polski!

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia poprzez formularz poniżej lub pod TUTAJ.

KONTAKT: koordynator – Marcin Sobaszek, marcin.sobaszek@stowarzyszeniestop.pl