Kompetentni i otwarci na różnorodność trenerzy na europejskim rynku – edycja 2.

Pod koniec grudnia 2020 roku rozpoczęliśmy realizację kontynuacji naszego projektu dot. mobilności kadry edukacyjnej. Projekt wpisuje się w strategię rozwojową STOP i ma na celu wzmocnienie kompetencji trenerskich członków i członkiń STOP oraz zbudowanie zespołu szkolącego grupy międzynarodowe w ramach oferty STOP.

W związku z sytuacja pandemii Covid-19 projekt będzie realizowany równocześnie z pierwszą edycją i będzie ją uzupełniał. Obecna edycja skupia się na szkoleniach grupowych i „szytych na miarę”. Dzięki temu będziemy mogli zorganizować dopasowane do naszych potrzeb trzy szkolenia dla około 10-osobowych grup składających się z pracowników oraz członków i członkiń STOP.

Termin realizacji: 31 grudnia 2020 – 29 czerwca 2022
Numer projektu: 2020-1-PL01-KA104-080631

Planowane działania:

• Szkolenia specjalistyczne-grupowe: Digital Storytelling Facilitator Course (Dania, 8 os.), Zaawansowane szkolenie dla trenerów, łączące umiejętności liderskie z trenerskimi (Czechy, 10 os.), Inclusive education in context in a diverse community (Belgia, 10 os.)
  • Szkolenia tematyczne (6 os.)
  • Konferencja (2 os.)
Kompetentni i otwarci – edycja 1.